Kuntokartoitus tai -tutkimus on äärimmäisen tärkeä kiinteistön tai asunnon ostajalle. Kartoituksen informaation laadun merkitys on suurin ostajalle, sillä myyjä tuntee yleensä kohteen kohtalaisesti tai hyvin. Usein kuitenkin myös myyjä yllättyy kohteen joistakin yksityiskohdista. Useimmiten "yllätykset" löytyvät pinnoitetuista tai rakentamattomista kellareista tai väärin remontoiduista vesikaton alapuolisista rakenteista. Myös vanhat, ennen 2000 -lukua rakennetut tai korjatut märkätilat voivat tuottaa harmaita hiuksia. Höyrynsulkujen puutteet ovat yleisiä, joita ei pidä vähätellä sillä, että käytössä oli silloinen ohje tai tapa. Valitettavasti myös 2000 -luvullakin on tehty huolimattomia, sekä virheellisiä höyrynsulku- ja vesieristyksiä.

MÄRKÄ KELLARI ASUINRAKENNUKSESSA EI OLE NORMAALIA - SE ON ISO RISKITEKIJÄ, JONKA USEIMMITEN VOI KORJATA.

- VANHOISSA, ETENKIN ENNEN 1970- LUKUA RAKENNETUISSA RAKENNUKSISSA ON KÄYTETTY KIVIHIILITERVAPOHJAISIA KOSTEUSERISTETUOTTEITA. TUOTTEET SISÄLTÄVÄT USEIN TERVEYDELLE HAITALLISTA KREOSOOTTIA. Sitä saattaa löytyä useista eri kohdista rakennusta.

- Talokaupassa investoinnin riski on usein SATOJA TUHANSIA EUROJA.

- Omistamasi kiinteistö on tulevaisuuden taloudellinen turva, joten kuntokartoitus olisi hyvä tehdä esim. 10 vuoden välein.

Vältä kalliit oikeuskulut, terveyshaitat tai yllättävät korjauskulut - TILAA KUNTOKARTOITUS !

Asuntokaupassa se on jokaisen osapuolen etu. Omistajille se mahdollistaa omaisuuden arvon säilyttämisen.